Algemene informatie

Dance Masters verzorgt opleidingen voor het examen dansleraar, danssporttrainer , coach en jureren. De opleiding wordt modulair gegeven op 4 niveaus. Elk niveau neemt ongeveer 1 jaar in beslag. Elke jaargang geeft minimaal 5 x de gelegenheid een examen af te leggen. De opleiding is geregistreerd bij het CRKBO en erkend de WDC (World Dance Council) en de WDC AL (WDC Amateur League).

Uitgangspunt bij de opleiding is natuurlijk het opdoen van voldoende kennis aan de basis om goed les te kunnen geven. Maar zeker ook om de interesse te wekken om meer dan dat te kunnen, om op de hoogte te zijn van methodieken en middelen om de lessen nóg beter te maken. Om je nieuwsgierigheid zodanig te prikkelen dat je meer wilt weten en daardoor nog beter in het vak staat. Welke omgeving kan beter zijn dan een omgeving waar je omringd bent door de topmensen in het vak! De opleiding wordt gegeven in de vorm van workshops (techniek en aanvullend)

Workshops techniek.
Internationaal zijn de techniek in ballroom door Alex Moore en in latin door Walter Laird algemeen aanvaard en vormen de wereldwijde standaard voor beide respectievelijke disciplines. In een aantal workshops wordt aan de techniek meer achtergrond gegeven door onze opleiders, waardoor een dieper inzicht wordt opgebouwd. Ook interessant voor diegenen die “het boek” al eens hebben gelezen. Voor elke dansleraar / trainer / coach onmisbare kennis!
Workshops aanvullend.
In deze verplichte workshops komen andere belangrijke onderwerpen aan de orde, zoals  muziek en bewegen, de biomechanica, het lesgeven, trainen en coachen; maar ook jureren en het skating-systeem, het organiseren en leidinggeven in een dansschool en het verzorgen van publiciteit.
Stages.
Voor het jureren worden stages verzorgd en speciale extra studiedagen gegeven.

Alle workshops en examens worden op zaterdagen en / of zondagen gegeven. Naast deze workshops is er natuurlijk enige zelfstudie noodzakelijk.
Vanaf het eerste begin bent u welkom binnen Dance Masters als "lid in opleiding" en dit geeft u alle extra mogelijkheden van onze vakorganisatie. Daarnaast is het tevens de kwalificatie die het mogelijk maakt om als professional wedstrijden te gaan dansen. Op het allerhoogste niveau dus!
Na afsluiting van niveau 3 ben je volledig gediplomeerd professional; een vakman die overal ter wereld wordt erkend en gewaardeerd binnen de danswereld.
Niveau 4 (fellowship) is nodig om zelf examinator te worden.

Dance Masters leidt ook op (naast ballroom en latin) voor tal van andere dansvormen. De certificering is de toelatingseis voor het lidmaatschap. Hiermee is de hoge kwaliteit van Dance Masters als vakorganisatie gewaarborgd.

World Dance Council (WDC).
Deze wereldwijde organisatie voor professionals (waar ook Dance Masters lid van is) heeft een rijk verleden en de absolute wereldtop van dansers en coaches is hier bij aangesloten. De bij de WDC geregistreerde dansers en juryleden staan hoog aangeschreven en de WDC Amateur League maakt hier dan ook exclusief gebruik van.

Aanvraag voor verdere informatie & inschrijving: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

KvK: 40157258
Rabo: NL67RABO0363538747

Direct contact

Back to top